|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 19 Dec 2020 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Muha naj ti povem, da sem danes naredila štrudl iz jabolk naribanih na repico, brez sladkorja, brez dišav in je čudovit.
Hvala
cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Dec 2020 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
Veseli me, da se tudi tebi dobro obnese. Še jih bom takole shranjevala. V skrinji prehitro zmanjka prostora. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 20 Dec 2020 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Napisala sem tako, da je razumeti, da je štrudl brez dišav. Ne, ne, v štrudl sem dala dosti cimeta in malo klinčkov, sladkorja nič.
Jabolka sem v kozarce natlačila brez cimeta , klinčkov. Skratka samo jabolka.
Imam pa čežane brez sladkorja 83 kozarcev. Všteti so 1 l, 0,75l, 0,50l, 0,350l.
Sin skuha večkrat puding in da spodaj v skodelico čežano. Njami. Jaz pojem 1 skodelico, on pa 3. Obožuje puding in to z čežano mu je pa sploh všeč.
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 21 Dec 2020 08:31 Naslov sporočila: |
|
|
cinija1: čežana
Več variant, bolje je. Da ne mečemo stran, ko je preobilje in da ne pogrešamo preveč v letih, ko je narava bolj škrta z jabolki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 25 Jul 2021 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: | |
Kako prav so prišli. Danes sem iz njih skuhala čežano. Okus enak, kot bi jih pravkar nabrala. Čez zimo je shranek sicer rahlo porjavel, kozarec pa je ostal lepo tesno zaprt. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 08 Avg 2022 00:56 Naslov sporočila: |
|
|
Muha, se moram še enkrat zahvaliti za ta tvoj recept. Od jeseni 2020 sta mi ostala še dva kozarca in sem včeraj spet delala jabolčno torto s skuto in temi jabolki. Ostala so čisto taka kot pred dvema letoma, ko sem jih vložila . Idealno - odprem kozarec, dodam cimet in malo sladkorja in to je to!!
Lani ni bilo jabolk, letos pa upam, da bo kljub odpadanju kakšen kosmač ostal na drevesu, da se spet lotim vlaganja. _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 08 Avg 2022 06:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pri moji prijateljici so doslej odpadala sama čisto drobčkana. Včeraj sem jih pobrala za kompost (ona ne more več, jo noge izdajajo). Na drevesu so ostala nekaj debelejša, ta bodo najverjetneje že uporabna. Iz leta 2020 je tudi mene še ostalo par kozarcev. Nedavno sem enega odprla, vsebina je bila povsem nespremenjena. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
NadaP
Pridružen/-a: 25.08. 2013, 20:40 Prispevkov: 163 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: 09 Avg 2022 11:06 Naslov sporočila: Nezrela jabolka |
|
|
Zaradi suše jabolka zelo odpadaj z drevesa, so pa v večji meri še nezrela. Kaj lahko z njimi naredim?
Razmišlljala sem, da bi jih uporabila za kis, bi bilo smiselno dodati še sladkor za lažji proces kisanja?
Ponavadi sem delal kis iz jabolčnega mošta... tu bi jih morala razrezati na manjše dele. _________________ Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|